Tips Van De Vakman Olie Parket

Het onderhouden van uw houten vloer in de olie.

 

Hoe je een houten vloer onderhoud

 

De betere schoonmaak producten voor uw vloer vind u in onze webwinkel Deze producten houden uw vloer goed schoon en beschermen het tegen vocht en vuil. Het onderhouden van een met olie behandelde houten vloer vergt een andere benadering.

 

Houten vloer behandeld met olie.

 

In het algemeen wordt er gebruik gemaakt van twee of meerdere lagen impregneer olie. Om de vloer het beste te beschermen tegen vocht en vuil wordt de olie diep in de nerven van het hout gewreven. De matte uitstraling is kenmerkend voor een geoliede houten vloer.

 

Wat u echt moet weten over het onderhoud van een houten vloer afgewerkt met olie.

 

Dagelijkse verzorging bestaat uit stofzuigen. Naderhand komt het andere onderhoud.

We mogen uitgaan van 2 verschillende soorten geoliede vloeren

Door middel van zeep, speciale reiniger en onderhoudsolie heeft u de goede artikelen

Voor een normale olievloer geldt dat deze geregeld ingezeept dient te worden. Door gebruik te maken van zeep verdwijnt niet alleen het vuil maar komt er een laagje over de vloer wat beschermend werkt. hier Normaal gezien wordt het inzepen met een dweil of een mop gedaan.

Bovendien is het vrij belangrijk om tenminste twee keer per jaar uw vloer in de verzorgingsolie te zetten. Daardoor is uw vloer weer beter tegen vuil en vlekken beschermd.

Is de vloer sterk vervuild en verwaarloosd dan is een intensief reiniger zeker aan te raden. U kunt hiervoor een dweil of mop gebruiken. Niet vergeten hierna de vloer met de speciale onderhouds olie nog even na te bewerken.

 

Lelijke plekken op de houten vloer

 

Na verloop van tijd kan uw houten vloer vettig en vies worden. U dient dan uw vloer te reinigen met een intensiefreiniger. Met deze intensiefreiniger worden de oude zeep resten verwijderd. Vergeet niet om daarna de verzorgingsolie weer aan te brengen. Plaatselijke vlekken kunt u heel eenvoudig verwijderen met een speciale vlekken verwijderaar.

Waar koop je onderhouds producten voor je vloer?

Vloerenhal Montfoort verkoopt alle goede producten voor onderhoud van uw geoliede houten vloer.