De vloerdelen Dagboeken

Belangstelling raad aan ons vakman

Vraag altijd het raadgeving van een professioneel parketplaatser: hij voorbij komt meteen ofwel een ondergrond en een ruimte perfect bestaan voor het publiceren van ons natuurlijke vloer en kan ze ingeval nodig aanpassen ofwel veven.

 

Ga wegens zeker hout

Ga voor een houtsoort met een hoge duurzaamheid, bestand anti schimmels. Het is makkelijk bij Lalegno. Ook de eiken, tropische en bamboevloeren blijven in duurzaamheidsklasse 2 tot 3. Het betekent dat ze voor normaal behandeling ten minste 25 jaar aan al die schimmelvorming mogen weerstaan.

 

Uitgesproken nerftekening

Wanneer jouw je parketvloer kiest, kan zijn het nuttig het je enigszins na te denken aan nerftekening van het hout. Eén met een omvangrijke baten aangaande eik bijvoorbeeld, is het het ons vrij uitgesproken houttekening bezit, waardoor je daar niet zo vlug vuil en krassen op tegenkomt dan bij sommige andere houtsoorten.

 

Kies vanwege structuur

Houten vloeren betreffende ons lichte textuur en ons gepolijste afwerking zijn schitterend, maar nadat u ons paar potten en pannen heeft laten vallen bemerken ze er misschien niet meer zo onberispelijk uit. Daarom kiezen veel personen voor gestructureerde en verdere rustieke vloeren. Ze gadeslaan er schitterend uit in keukens en druk belopen ruimtes. De meeste beschadigingen met het oppervlak versmelten naadloos betreffende een bestaande structuur. In een meeste gevallen voorbij komt dit type vloeren er na verloop met tijd zelfs nog beter uit.

 

Smalle voegjes

Ga voor een vloer buiten voegen, ofwel met micro v-voegjes. Dat gaat verder helpen bestrijden dat vuil en zand zich tussen de planken ophopen.

Lichte tinten

Parketvloeren in lichtere kleurtjes of natuurlijk gekleurde prachtige vloeren zijn handiger wegens toepassen in de keuken. Stof en kruimels blijven hier immers minder snel op vervolgens op getinte oppervlakken.

 

Verzorg een plaatsing

Is jouw keuken zelf tevens aan vernieuwing toe? Leg vervolgens, voor een mooier resultaat, de vloer tevens bij het keukenblok en de keukentoestellen. Voor het publiceren aangaande de apparaten let jouw daar natuurlijk wel op het een vloer ook niet weerbarstig is.

Nauwelijks drinkwater tussen jouw parketvloer

Gebruik voor tand- en groefparket ons waterdichte lijm teneinde de vloerdelen met mekaar te koppelen. Bij clickvloeren behandeling jouw best ons bijzondere afdichtingskit. Zorg verder het alle uitzetnaden nauwgezet betreffende ons watervaste silicone worden afgedicht.

Goed verluchten

Voorzie een goede ventilatie. Welke verminderd ook niet louter onfrisse luchtjes, maar houdt ook een luchtvochtigheid op peil en dat kan zijn enorm essentieel vanwege jouw parket. Installeer een mechanisch verluchtingssysteem dat in functie treedt ingeval jouw de lichtschakelaar aanzet. Of zet af en toe eens ons raam open om een keuken te verluchten.

 

Zeker onderhoud

Koos je voor een geoliede parketvloer? Via hem meteen na plaatsing af te dichten betreffende een hardwaxolie mag jouw hem nog beter beschermen tegen vlekjes. Een vernisvloer bezit ook niet meteen na plaatsing een genoeg beschermlaagje nodig, doch kan jouw af en toe eens opfrissen betreffende ons polish.

Ongeacht de afwerking welke jouw koos wegens jouw vloer, onderhoud hem vaak, poets grondig en zodra jouw iets gemorst hebt, veeg dit vervolgens meteen ordelijk. Leg desnoods ons tapijtje vanwege de gootsteen of het fornuis. Zo kan de vlek ook niet in dit hout dringen.